kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۵۰۱۵
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۴
در مراسمی با حضور رئیس‌جمهور انجام شد

رونمایی از موشک بالستیک «اعتماد» و دیگر دستاوردهای دفاعی 

 
 
 
در جریان بازدید رئیس‌جمهور از دستاوردهای موشکی وزارت دفاع، موشک بالستیک اعتماد با برد ۱۷۰۰ کیلومتر به نمایش درآمد.
مسعود پزشکیان صبح روز یکشنبه 14 بهمن 1403، از نمایشگاهی که به منظور ارائه آخرین دستاوردهای دفاعی و فضائی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شده بود، بازدید کرد.
مهم‌ترین دستاوردی که در این مراسم از آن رونمایی شد، موشک بالستیک اعتماد دارای طول 16 متری و قطر 1.25 متری است. حداکثر برد این موشک هزار و 700 کیلومتر و دارای کلاهک هدایت شونده تا لحظه اصابت است.
بخش دیگر از دستاوردهای ارائه شده در این نمایشگاه عبارت بودند از؛
- سامانه سلاح پدافند هوائی برد بلند شهید آرمان با برد ردگیری 180 کیلومتر، برد درگیری 120 کیلومتر به عنوان سامانه کاملاً تاکتیکی و خودکششی
- سامانه سلاح موشک بالستیک‌سوخت جامد ال 360 با برد 180 کیلومتر و دقت نقطه‌زنی، قابلیت شلیک همزمان شش موشک به عنوان سامانه تاکتیکی متحرک
- سامانه سلاح موشک بالستیک‌سوخت جامد شهید قاسم با برد 140 کیلومتر، دارای دقت نقطه‌زنی و مقاوم در برابر جنگ الکترونیک
- سامانه سلاح موشک کروز شهید ابومهدی با برد 1000 کیلومتر، وزن سرجنگی 270 کیلوگرم، قابلیت شلیک از انواع لانچرهای زمینی و دریایی قابلیت عبور از نقاط میانی
- سامانه سلاح موشک بالستیک‌سوخت مایع خرمشهر 4 حداکثر با حداکثر برد 2000 کیلومتر، وزن سرجنگی 1500 کیلوگرم و در نسخه جدید با سرجنگی 2000 کیلوگرمی، دارای انواع سرجنگی با ماموریت‌های مختلف، دارای سنگین‌ترین سرجنگی در بین موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی ایران، سرعت در لحظه برخورد 8 ماخ و با دقت نقطه‌زنی
- سامانه سلاح موشک بالستیک‌سوخت مایع جهاد با برد 1000 کیلومتر، وزن سرجنگی 650 کیلوگرم و دارای دقت نقطه‌زنی
- سامانه سلاح پدافند هوائی برد کوتاه شهید مجید با برد کشف 15 کیلومتر، برد درگیری 8 کیلومتر دارای قابلیت شلیک‌کن و فراموش‌کن و قابلیت مقابله با پهپاد، بالگرد و اهداف ارتفاع پایین
- سامانه سلاح پدافند هوائی برد کوتاه دزفول با برد کشف 27 کیلومتر، برد درگیری 12 کیلومتر، سامانه عمود پرتاب ضد کروز، پهپاد و اهداف پروازی با ارتفاع و برد پست، قابلیت شلیک دو موشک همزمان بر علیه دو هدف مختلف
- سامانه سلاح پدافند هوائی برد کوتاه زوبین با حداکثر برد 25 کیلومتر، قابلیت شلیک هشت موشک به صورت عمود پرتاب، دارای رادار آرایه فاز و قابلیت درگیری در 360 درجه
- و سامانه سلاح پدافند هوائی برد بلند 15 خرداد، با برد کشف 200 کیلومتر، برد درگیری 120 کیلومتر و ارتفاع کشف و درگیری 27 کیلومتر
پزشکیان: توان دفاعی ایران برای این است که کسی جرات تجاوز به خاک ما را نداشته باشد
مسعود پزشکیان صبح یکشنبه پس از بازدید نمایشگاه دستاوردهای دفاعی و فضائی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ضمن تبریک اعیاد ماه شعبان و روز پاسدار و نیز ابراز خرسندی از مشاهده دستاوردهایی که حاکی از نوآوری، توانمندی و خلاقیت جوانان کشورمان است، اظهار داشت: روزگاری در دوران جنگ تحمیلی فضای آسمانی و زمینی کشورمان برای تجاوز دشمن بسیار در دسترس بود، اما امروز با افتخاراتی که این جوانان عزیز در عرصه‌های دفاعی آفریده‌اند، دیگر نمی‌شود به راحتی به خاک جمهوری اسلامی ایران تجاوز کرد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه توانمندی‌های دفاعی کشور به سطحی رسیده که دشمنان دیگر حتی طمع حمله به ایران را هم به سر خود راه نمی‌دهند، افزود: آنچه این‌جا به عنوان توانمندی‌های کشور به نمایش گذاشته شده، ارتقای توان دفاعی کشور است و نه تهاجم؛ ما تلاش می‌کنیم و خواهیم کرد که با وجود جوانان خلاق و دانشمند کشور، توان دفاعی خود را هر روز توسعه دهیم و این مسیر ادامه خواهد داشت؛ آنچه این‌جا به عنوان گوشه‌ای از توان دفاعی کشور گرد آورده شده نه به نیت تجاوز به کشوری دیگر، بلکه با این نگاه ساخته شده و توسعه یافته که هیچ کشوری جرأت تجاوز به ایران را به خود راه ندهد.
پزشکیان ضمن قدردانی از همه کسانی که برای خلق چنین افتخاراتی تلاش کرده‌اند، به دستاوردهای فضائی به نمایش گذاشته در این نمایشگاه نیز اشاره و تصریح کرد: امروز به لطف تلاش‌های دانشمندان جوان کشور، ایران در ردیف کشورهایی قرار گرفته که قادر است در فضای خارج از جو نیز پرتاب‌های تحقیقاتی و اکتشافی انجام دهد و این قدرت و توان علمی کشور را به رخ می‌کشد.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: این دستاوردها و توانمندی‌ها نشان می‌دهد که تلاش‌های دشمن برای اینکه ایران نتواند روی پای خود بایستد به نتیجه نرسیده و حتی زمینه‌ای شد برای دست یافتن به توانمندی‌هایی که اگر در شرایط عادی قرار بود حرکت کنیم، شاید به آنها دست نمی‌یافتیم، اما امروز با افتخار توانسته‌ایم به این دستاوردها دست یابیم. امیدوارم بتوانیم این دستاوردها و توانمندی‌های علمی را در همه زمینه‌هایی که در کشور نیاز است، گسترش دهیم و با همت همین عزیزان جوان دانشمند بتوانیم معضلات کشور را با تکیه بر این دستاوردها رفع کنیم.
وی همچنین اظهار داشت: ما تا رسیدن به قله باید به حرکت در این مسیر ادامه دهیم و نباید در این راه خسته شویم. باید از دانشمندان و تلاشگران عزیز کشور حمایت کنیم و زمینه را برای تقویت فعالیت‌های آنها فراهم کنیم تا با همت و تلاش آنان به هر آنچه که در کشور نیاز داریم، دست یابیم و موفقیت‌های نظامی کشور به سایر زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی و هنری نیز گسترش یابد.
رونمایی 3 دستاورد صنعت فضائی کشور
 با حضور پزشکیان
در مراسم روز فناوری فضائی که پیش از ظهر یکشنبه با حضور مسعود پزشکیان برگزار شد از سه ماهواره جدید ناوک 1، پارس 2 و نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس 1 رونمایی شد.
پزشکیان در حاشیه برگزاری مراسم روز ملی فناوری فضائی از نمایشگاه آخرین پروژه‌ها و دستاوردهای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه صنعت فضائی بازدید کرد.
در این نمایشگاه دستاوردهای از جمله  طراحی و ساخت محموله‌های مخابراتی ماهواره، ایستگاه‌های زمینی و سامانه‌های کاربرد داده‌های ماهواره‌ای به نمایش گذاشته شده بود که  مورد بازدید رئیس‌جمهور قرار گرفت.
ماهواره ناوک، ماهواره‌ای مخابراتی است که به کمک پلتفرم ماهواره‌های کلاس 20 تا 50 کیلوگرم پژوهشگاه فضائی توسعه یافته است.
هدف اصلی ماهواره ناوک آزمون عملکرد صحیح پرتابگر سیمرغ بهینه است که در آینده نزدیک پرتاب خواهد شد. پرتابگر سیمرغ بهینه، ماهواره ناوک را به مدار بیضوی کشیده تزریق خواهد کرد.
این ماهواره وزنی حدوداً 34 کیلوگرم و ابعاد 40 در 40 در 60 سانتیمتر دارد. ماهواره ناوک دارای محموله دوزیمتری برای اندازه‌گیری میزان تشعشعات فضائی است. ارتباط مخابراتی این ماهواره با ایستگاه‌های زمینی در باند فرکانسی S برقرار خواهد شد. ماهواره ناوک دارای سنسور مگنتومتر برای سنجش میدان مغناطیسی زمین و عملگر‌های تورکر برای کنترل جهت‌گیری ماهواره در فضا است.
نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس‌ 1، یک ماهواره سنجشی تصویربرداری است که با استفاده از پلتفرم کلاس بین 100 تا 150 کیلوگرم ماهواره‌های سنجشی پژوهشگاه فضائی ایران توسعه یافته است.
نمونه اول این ماهواره در سال گذشته با موفقیت با پرتابگر سایوز پرتاب شد و مورد آزمون قرار گرفت. نتایج این پرتاب در بهبود نمونه دوم ماهواره پارس ‌1 مورد استفاده قرار گرفت و اصلاحات لازم در نمونه دوم ماهواره نسبت به نمونه اول پارس ‌1 انجام شده است.
نمونه دوم ماهواره پارس ‌1 به ارتفاع حدود 500 کیلومتری و در مدار نزدیک به زمین پرتاب خواهد شد. وزن این ماهواره کمتر از 150 کیلوگرم است و دارای سه محموله تصویربرداری  Multispectral (MS)، Short-wave infrared (SWIR)،Thermal infrared (TIR)  است که هر کدام از آنها دارای طیف‌های نوری و حرارتی مختلف و به ترتیب با دقت 15 متر، 150 متر و 300 متر تصویربرداری می‌کنند. تصاویر اخذ شده از طریق باند ایکس مخابراتی به زمین ارسال می‌شود.
این ماهواره دارای سیستم تعیین موقعیت و کنترل وضعیت سه‌محوره با دقت بهتر از نیم درجه است. انرژی این ماهواره از طریق سلول‌های خورشیدی گالیم آرسناید تأمین می‌شود که بر روی پانل‌های بازشونده قرار دارند. ذخیره انرژی در باتری انجام و از طریق مبدل‌های مختلف در بین اجزای ماهواره توزیع می‌شود.
این ماهواره از طریق سیستم پیشران گاز سرد امکان اصلاح مداری و تصحیح نقطه تزریق را دارد. این ماهواره همچنین دارای یک محموله ثانویه به‌نام دوزیمتر است که وظیفه اندازه‌گیری میزان یون تجمعی تشعشعات را برعهده‌ دارد. سازه ماهواره به شکل مکعبی و از صفحات لانه‌زنبوری ساخته شده که حداکثر مقاومت در برابر ارتعاشات لحظه پرتاب را دارا است. جهت افزایش قابلیت اطمینان ماهواره، بیشتر بخش‌های ماهواره دارای قطعات جایگزین بوده و در برابر رخداد خطا مقاوم است.
ماهواره پارس ‌2 با وزن 150 کیلوگرم، مجهز به دو محموله تصویربرداری با دو نوع سنجنده متفاوت خطی با قدرت تفکیک 3 متر رنگی و سنجنده دو‌بعدی با قدرت تفکیک 4 متر تک‌رنگ و 8 متر چندطیفی است که با ترکیب تصاویر به دست آمده از محموله‌ها و تکنیک‌های نرم‌افزاری به قدرت تفکیک بهتر از 2.5 متر خواهد رسید.
هر دو محموله به‌صورت کاملاً بومی در داخل کشور طراحی و ساخته شده‌اند. این ماهواره همچنین مجهز به پیشرانه بوده و امکان اصلاح مشخصه‌های مداری جهت حصول شرایط بهینه تصویربرداری را خواهد داشت. ماهواره پارس ‌2 قادر به برآورده‌سازی طیف متنوعی از کاربرد‌ها در بخش‌های مختلف محیط‌‌ زیست، جنگل‌داری، حوادث غیرمترقبه و مدیریت شهری خواهد بود.
پزشکیان در آیین بزرگداشت روز ملی فناوری فضائی: علم دانشمندانی که توانمندی دفاعی کشور را ارتقا دادند، از خون شهدا هم ارزشمندتر است
مسعود پزشکیان همچنین در این آیین با تبریک ایام مبارک و اعیاد شعبانیه، با بیان اینکه ما با اعتقاد و باور قلبی به نمایش زیبای شهادت امام حسین و یارانش در کربلا زندگی کرده‌ایم و این باور در وجود تک‌تک ایرانیان وجود دارد، اظهار داشت: دفاع ما از این آب و خاک به برکت امام حسین‌(ع) و یارانش است.
رئیس‌جمهور با اشاره به آیاتی از قرآن درباره گفت‌وگوی ملائک و خداوند درباره خلقت انسان، افزود: آنچه انسان را خلیفه‌الله و مسجود ملائک کرد، نه تسبیح و عبادت، بلکه دانایی و علم بود. علم و دانایی ارزش، سلطان و قدرتی است که انسان را به جایی می‌رساند که ملائک هم امکان رسیدن به آن را ندارند و اینجاست که خداوند می‌گوید که مداد علما از خون شهدا ارزشمندتر است، چرا که کاری که دانشمندان ما در عرصه هوافضا و توان دفاعی موشکی کشور کردند، توانست تجاوز دشمن به خانه و زندگی مردم بی‌دفاع کشورمان را متوقف کند.
پزشکیان همچنین با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان بی‌دفاع و بی‌گناه در برابر دیدگان مدعیان حقوق بشر و دموکراسی، تصریح کرد: این فجایع هم به مدد دستیابی عده‌ای به پیشرفت‌های علمی صورت گرفت، اما مگر برای این است که انسان‌های بی‌گناه را زیر خروارها خاک زنده به گور کنیم. اگر اینچنین است تفاوت شما با کسانی که ناآگاهانه فرزندان خود را زنده به گور می‌کردند چیست!؟
رئیس‌جمهور با بیان اینکه جنگ برای میدان نبرد و کسانی است که در آنجا بجنگند و نه علیه زنان و کودکان بی‌گناه، گفت: عده‌ای پیشرفت‌های علمی را ابزار افکار، امیال و اقدامات شیطانی خود کرده‌اند و اینجاست که اگر فردایی باشد باید در برابر کشتار زنان و کودکان بی‌گناه و بی‌دفاع پاسخ بدهند.
پزشکیان با اشاره به اینکه در روزگاری نه چندان دور نیز همه دنیا پشت سر عراق جمع شدند تا انقلاب اسلامی ما را ساقط کنند، خاطرنشان کرد: دشمن ما نیز از هیچ جنایتی ابا نداشت، اما کسانی از ما نیز با اتکا به دانش، کشور را به توانمندی‌هایی رساندند که توانستیم با اقدام متقابل تجاوزات دشمن علیه مردم بی‌دفاع و بی‌گناه را متوقف کنیم. اما ما نشان دادیم که علم را نه برای تجاوز، بلکه برای دفاع و عزت مردم و سربلندی کشورمان می‌خواهیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه کسانی که توانستند مرزهای علمی را بشکنند و مردم ما را قادر سازند که از سرزمین خودشان دفاع کنند، خون‌شان از خون شهدا خیلی با ارزش‌تر است، اظهار داشت: آنها توانستند با تلاش‌های علمی خودشان جان هزاران هزار انسان را حفظ کنند و باید این هنر، علم و توانمندی را برای دفاع از آب و خاک خودمان با عزت و افتخار به نسل‌های آینده برسانیم که این کار نیز جز با تکیه بر علم و دانایی که شما از آن برخوردار هستید،‌ امکان‌پذیر نیست.
پزشکیان با بیان اینکه به جوانان نخبه و دانشمند کشورمان افتخار می‌کنم، افزود: با تمام وجود معتقدم فقط کسانی می‌توانند به ما کمک کنند از بحران‌ها عبور کنیم که علم، توانایی و انگیزه دارند. کسانی که علاوه‌بر علم و دانش، از باور و اعتقاد برخوردار بوده و به این مملکت و آب و خاک و تاریخش تعصب و عِرق دارند، می‌توانند در برابر سختی‌ها مقاومت کنند و کشور را به عزت و سربلندی برسانند و باید قدر آنها را بدانیم. البته با وجود اینکه بعضا قدر اینها را نمی‌دانیم، اما بسیار هستند نخبگانی که با وجود همه سختی‌ها می‌مانند، می‌ایستند و برای حل مشکلات تلاش می‌کنند.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ارزش و اجر کسانی که در شرایط سخت می‌مانند و تلاش می‌کنند، بسیار بالاتر از کسانی است که در مقابل هستند، مورد توجه قرار می‌گیرند و گاهی به ناحق بعضی مناصب و جاها را هم می‌گیرند، تصریح کرد: با این وجود آینده متعلق به کسانی است که آگاه، عالم و دانشمند بوده و به پیشرفت کشورشان معتقد بوده و به آن باورمند هستند. اگر بتوانیم در این فرصتی که برای خدمت در اختیار ما قرار گرفته بستر اقدام برای این جوانان ایجاد کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم و همه مرزهایی که برای ما ایجاد شده را درنوردیم و به جایی برسیم که دشمان جرات نکنند به این آب و خاک و مردم ما چپ نگاه کنند.
پزشکیان گفت: توقع ما از همه جوانان و مردم کشورمان این است که دست به دست هم دهیم و به دور از درگیری‌ها و دعواها که بر سر مسائل مادی و دنیوی است، عزت و سربلندی و استقلال کشور را به عنوان قبله واحد خود قرار دهیم و برای رسیدن به قله عزت و سربلندی تلاش کنیم. باید میدان را برای چنین جوانانی باز کنیم و قدر آنها را بدانیم. اگر بخواهیم سر موقعیت‌های دنیوی با هم درگیر شویم به این هدف نمی‌رسیم و دشمن نیز منتظر این است که ما سر مسائل کم اهمیت با هم دعوا کنیم. رئیس‌جمهور تاکید کرد: باید هوشیار باشیم و در دامی که دشمن برای اختلاف میان ما پهن کرده، گرفتار نشویم. امیدوارم روندی که شما در عرصه فناوری‌های هوافضا دنبال می‌کنید با حمایت و پشتیبانی جدی ما در دولت، با قدرت به پیش برود و بستری آماده شود تا جوانان ما کشور را به جایی برسانند که هیچ کس تصور نمی‌کند. از همه دست‌اندرکاران این عرصه برای تلاش‌ها و خدمات‌شان صمیمانه قدردانی می‌کنم و به همه شما افتخار می‌کنیم.
پزشکیان در جلسه کیفیت‌بخشی و ایجاد عدالت آموزشی: هدف کیفیت‌بخشی آموزشی، رفع تبعیض در آموزش است
پزشکیان در جلسه کیفیت‌بخشی و ایجاد عدالت آموزشی که شامگاه شنبه برگزار شد، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های ارتقای کیفیت آموزشی در مدارس را آموزش درست به معلمان مبتنی بر الگوهای رفتاری عنوان کرد و گفت: اگر معلمان ما درست آموزش ببینند و بتوانند با رفتار و عمل خود و نه صرفا تدريس كتب درسی، صداقت، مسئولیت‌پذیری، کار تیمی، نقاد بودن و انتقاد‌پذیرفتن را به دانش‌آموزان یاد بدهند، گامی مهم در تحقق این هدف برداشته خواهد شد.
رئيس جمهور با تبریک اعیاد شعبانیه و فرارسیدن ایام پیروزی انقلاب اسلامی، به نگاه خاص و ویژه امام خمینی(ره) به نهاد مدرسه اشاره کرد و افزود: امام(ره) در وصیت‌نامه خود نسبت به طمع دشمنان به مدارس و دانش‌آموزان صریحا هشدار داده‌اند و اگر ما در طول این سال‌ها به وصیت ایشان عمل می‌کردیم و نظام تعلیم و تربیت در کشور را جدی گرفته بودیم، جوانان و نوجوانان ما به جای پروراندن سودای مهاجرت در فکر و ذهن خود، ایفای نقش برای حل مشکلات کشورشان را به عنوان یک هدف دنبال می‌کردند. لذا گام مهم دیگر در ارتقای کیفیت آموزش تعریف فعالیت‌های اجتماعی برای دانش‌آموزان و دغدغه‌مندی آنها برای حل مشکلات مردم و کشور
است.
پزشکیان در ادامه تحول در نظام مدیریت آموزش به عنوان یکی دیگر از ارکان مهم کیفیت‌بخشی آموزشی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: در این راستا باید ساختار و برنامه‌ای برای تحول در نگرش و بینش مدیران مدارس در همه استان‌ها و شهرستان‌ها ایجاد و تدوین شود و در این برنامه نیز حتما از طرح و ایده مدیران و معلمان به عنوان صاحبان و مجریان فرآیند تحول استفاده شود. این ساختار و برنامه پس از ایجاد و تدوین، در ایام ماه مبارک رمضان که ماه تحول و خودسازی است و تحول در محیط کار نیز یکی از جلوه‌های آن است، به اجرا درخواهد آمد.
رئيس جمهور همچنین بررسی چگونگی استفاده از ظرفیت انجمن‌های اولیا و مربیان مدارس در کیفیت‌بخشی آموزش را خواستار شد و اظهار داشت: مهم‌ترین مسئله برای ما در کیفیت‌بخشی به آموزش، ارائه خدمات آموزشی خوب و مطلوب به دانش‌آموزانی است که تاکنون از چنین خدماتی محروم بوده‌اند یا به آنها کم‌توجهی شده است؛ ما می‌خواهیم تبعیض در آموزش را از بین ببریم و این هدف را نیز محقق خواهیم کرد.
در ابتدای این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه ارتقای کیفیت آموزشی از جمله در زمینه تحول در کلاس درس با آموزش معلم، تحول در روش‌های تدریس و چیدمان کلاس، ارتقای کیفیت مدیریت مدرسه و استفاده از نرم‌افزارها و فناوری‌های نوین در آموزش ارائه شد.
همچنین آخرین اقدامات انجام شده در شهرستان قدس به عنوان پایلوت توسعه فضاهای آموزشی و کیفیت‌بخشی آموزش کشور مورد بررسی قرار گرفت.